Break the Fight! työpajoja Balansirovka festivaalille Pietariin

Pietariin vietävissä Break the Fight! -työpajoissa käsitellään koulukiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä liikkeen, musiikin, graffitin ja yhdessä tekemisen keinoin. Työpajojen ohjaajina ovat Suomen hip hop -skenen ja katutaiteen huippuammattilaiset. Pajojen tarkoituksena on herättää keskustelua kiusaamisesta ja ystävyydestä sekä antaa nuorille mahdollisuus tehdä, onnistua ja liikkua yhdessä. Viemme väkivallattomuuden sanomaa, sillä kiusaaminen on aina väkivaltaa ja siihen pitää puuttua. 

Break the Fight! -työpajat järjestetään kansainvälisen katutaiteen festivaalin Balansirovkan yhteyteen. Balansirovka -festivaalin tarkoitus on nostaa esiin positiivinen "huligaanienergia" sirkuksen ja katutaiteen keinoin.

Break the Fight! breikki- ja graffitityöpajat järjestetään Upsala Cirkuksen tiloissa Pietarissa.

Työpajojen ohjaajat ovat breikkipajassa tanssijat Elena "Emko" Ruuskanen ja Arttu "Svengi" Halmetoja. Graffitipajat ohjaa Pete "Hende" Nieminen.

Break the Fight! hankkeen projektijohtaja ja koreografi Arja Tiili on mukana Pietarissa viemässä väkivallan vastaista sanomaa nuorille yhdessä ryhmänsä taiteilijoiden kanssa. 

Break the Fight! vierailu toteutuu 7.-10.9.2017 yhteistyössä Suomi-Venäjä Seuran, Tanssin tiedotuskeskuksen, Suomen Pietarin Instituutin, Pietarin katutaiteen Instituutin, Pietarin sosiaalisen sirkuksen Upsala Cirkuksen ja Arja Tiili Dance Companyn kanssa.

Suomen Kulttuurirahasto jakoi vuosijuhlassaan 27.2. Arja Tiili Dance Companyn luotsaamalle Break the Fight! kiertue- ja mallinnushankkeelle merkittävän 150 000 euron apurahan vuosille 2017-18.

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan -hanke käynnistyi elokuussa 2014 ja on saavuttanut n. 3000 lasta ja nuorta kiusaamisen vastaisten esitysten ja työpajojen kautta lähinnä pääkaupunkiseudulla. Suomen Kulttuurirahaston apuraha mahdollistaa hankkeen esityksen Break the Fight - I was here! ja työpajojen kierrättämisen valtakunnallisesti Suomessa vuoden 2017-18 aikana. Hankkeessa tehdään arviointia, seurantaa ja raportointia BTF! mallinnuskonseptia varten, joka on mahdollista juurruttaa kuntiin kiusaamisen vastaiseksi malliksi kulttuuri- ja nuorisotyöhön.

Vuoden Teatteri- finalistiksi on valittu Arja Tiili Dance Company yhdessä KOM-teatterin, Kuopion kaupunginteatterin ja Riihimäen teatterin kanssa. Vuoden Teatteri 2017 -palkinnon saajan valitsee eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala. Apuna esiraadissa toimivat lisäksi Teatteri Telakan tuottaja Pertti Huovinen, Tanssin talo ry:n toiminnanjohtaja Hanna-Mari Peltomäki, Temen puheenjohtaja valosuunnittelija, lavastaja Kalle Ropponen ja STEFI:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Palkinto jaetaan Maailman Teatteripäivänä 27. maaliskuuta järjestettävässä Thalia-juhlassa Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Suomen Teatterit ry on jakanut Vuoden Teatteri -palkintoa ansioituneelle alan toimijalle vuodesta 1997 alkaen.

Arja Tiili Dance Company on koreografi ja tanssija Arja Tiilin luotsaama ryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia ja rohkeita teoksia. Ryhmän tuotannoissa yhdistyvät luovasti erilaiset etniset ja kulttuuriset taustat, monipuolinen osaaminen sekä taiteenlajit ja tyylit. Tanssitaiteilija Arja Tiili on laittanut alulle Break the Fight! -hankkeen vuonna 2014. Ohjelma taistelee breikkaamisen avulla koulukiusaamista vastaan antaen lapsille ja nuorille mahdollisuuksia tehdä, onnistua ja liikkua yhdessä.

Lisätietoja Arja Tiili Dance Companysta:

www.arjatiili.fi

Facebook: Arja Tiili Dance Co.

Twitter: https://twitter.com/Arjuli

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan

www.breakthefight.com

Facebook: Break the Fight

Instagram: https://www.instagram.com/breakthefight/

You Tube: Break the Fight