Arja Tiilin Peltirumpu (työnimi) työpaja ammattitanssijoille Tanssille ry:n järjestämänä 3.-5.9.2014. Taiteen talolla.

Hei kaikki tanssijat! Arja Tiilin työpaja tanssijoille Taiteen talolla alkaa nyt keskiviikkona 3.9. ja on kolmipäiväinen. Keskiviikkona ja perjantaina klo 11.45-14.15 ja Huom! aikamuutos torstaina 4.9. klo 12.15-14.45. Vielä voit ilmoittautua mukaan.  Ilmoittautumiset osoitteeseen: workshop@tanssille.net

Perjantaina on työpajaan sisältyvä demo, jota saa ilmaiseksi tulla katsomaan klo 13.45-14.15. 

Työpajan hinta Tanssille ry:n jäsenille on 45€ muille 65€.

”Peltirumpu” työpaja tulevan teoksen työmetodien pohjalta. Työpajassa tehdään paljon improvisaation ja oman luovan kirjoittamisen pohjalta harjoituksia. Viimeisenä päivänä teemme työpaja demon, johon saa kutsua kavereita ja muita korografeja katsomaan. Demoa voi ajatella tavallaan myös tilaisuutena esitellä tanssijuuttaan esim. koreogafeille ja ohjaajille joiden kanssa työskentelystä on kiinnostunut.

Peltirumpu on Günter Grassin romaani, joka on inspiraationa uuden teokseni pohjalle. 

Peltirumpu (työnimi) ensi-ilta on vuonna 2015. Esityksen pohjatyötä alettiin tekemään kahden viikon mittaisessa työpajassa taiteellisen työryhmän kanssa lokakuussa 2013. Esityksessä käsitellään mm. omaan kehoon kohdistuvaa vallan käyttöä ja aikuiseksi kasvamisen problematiikkaa.

Miten post traumaattiset sotakokemukset vaikuttavat perheiden tunnedynamiikkaan?

Miten puhumattomuus ja vaikenemisen kulttuuri vaikuttaa lapsiin, aikuiseksi kasvamiseen ja meihin aikuisiin?

Miten omaan kehoon ja mieleen kohdistuva vallankäyttö on suhteessa yhteiskuntaan, jossa elämme?

Mitä meidän ruumiimme kertoo yhteiskunnasta jossa asumme?

Mistä koostuu itsenäisyys, integriteetti, minuus?

Peltirumpu kertoo tarinaa Oskar Matzerathista: lukossa oleva maanikko, itseluotu kääpiö, paranoidinen, yliluonnollisia kykyjä omaava, kostonhimoinen nero, langennut enkeli, miniatyyri tyranni, pakonomainen rummuttaja. Oskar on kaikkea tätä ja ei mitään näistä.

Arja Tiili on helsinkiläinen, vuonna 1972 syntynyt tanssija, koreografi ja Arja Tiili & Co:n taiteellinen johtaja. Hän on valmistunut balettitanssijaksi Svenska Balletskolanissa Tukholmassa 1991 ja opiskellut koreografilinjalla Helsingissä Teatterikorkeakoulussa 1999-. Arjalla on yli 23 vuoden kokemus tanssitaiteen ammattilaisena niin Ruotsissa kuin Suomessa. Arjalle myönnettiin Valtion 5-vuotinen taiteilija-apuraha vuosille 2014-18. Tanssiryhmä Arja Tiili & Co pääsi Valtion toiminta-avustuksen piiriin 2013 ja Helsingin kaupungin toiminta-avustuksen piiriin 2014. Tiili on tehnyt ja tuottanut 37 teosta esittävän taiteen eri tyylilajeissa. Arjalla on laaja kokemus tanssi- ja esitystaiteesta niin esiintyjänä kuin koreografi-ohjaajana kuten myös tapahtumatuottajana. Tiili suunnittelee erilaisia esitys- ja työpajakonsepteja, joista yksi on Break the Fight!- Breikkaa koulukiusaamista vastaan -hanke. Lisätietoja koreografista löytyy: https://arja-tilli.squarespace.com/about-1/