Break the Fight! juhlagaala ja Arja Tiilin 25 -vuotistaiteilijajuhla 11.11.2016 Savoy- teatterissa klo 19-21.15

Juhlagaalassa esiintyvät rap-artisti Paleface, tubettaja Arttu Lindeman, Seksikäs Suklaa, Mercedes Bentso, Iskulaatikko, tanssijat Jeffrey Kam, b-boy GusT, Elena Ruuskanen, Arja Tiili ym. artisteja. Hankkeen kummeina toimivat kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja breikin maailmanmestari B-boy Ätä, jotka myös avaavat gaalan.

Koulukiusaaminen on edelleen valitettavan yleistä Suomessa. Noin joka kymmenes oppilas joutuu koulukiusaamisen kohteeksi. Tämä tapahtuu siitä huolimatta, että koulukiusaaminen on ollut viime aikoina paljon esillä ja asiaan on yritetty puuttua monella eri tavalla.

Juhlagaalassa esiintyvillä taiteilijoilla on itselläänkin omakohtaisia kokemuksia koulukiusaamisesta. Kiusaaminen jättää jälkiä, jotka tuntuvat pahalta pitkään. Toisaalta, kiusaamisen voi myös saada loppumaan ja sen voi jättää taakseen.

Myös illan nuorella artistilla ja suositulla tubettajalla Arttu Lindemanilla on oma henkilökohtainen koulukiusaamistarinansa kerrottavana juhlagaalassa.

Juhlassa nähdään myös BTF! breikkibattle hyvän asian puolesta. Tilaisuuden päättää iMi- Beats for Love and Respect! queer electromusiikkiperformanssi.

Gaalan tuotto menee kokonaisuudessaan Break the Fight! -hankkeelle, joka haluaa laajentaa koulukiusaamisen vastaista toimintaansa Etelä-Suomesta kaikkialle Suomeen vuosina 2017 ja 2018. Hanke on tavoittanut yli 2500 nuorta esitysten ja työpajojen kautta vuosina 2014-16.

BTF! hanke puhuttelee nuoria heidän omalla kielellään.
Suomalaisen Hip Hop- kulttuurin huipputekijät breikkarit, beatboxaajat, räppärit, DJ:t ja graffititaiteilijat vievät nuorille sanomaa oman jutun löytämisen tärkeydestä ja kiusaamisen vastaisuudesta.

Break the Fight! -hankkeen äiti ja 11.11. gaalan pääjärjestäjä Arja Tiili on tanssija-koreografi, joka viettää konsertin yhteydessä omaa 25-vuotistaiteilijajuhlaansa. Arja on palkittu koreografi joka on tehnyt 39 tanssiteosta eri genreissä ja hän toimii tanssiryhmänsä Arja Tiili Dance Companyn taiteellisena johtajana. Arjalle on myönnetty valtion 5-vuotinen taiteilija-apuraha vuosiksi 2014-18. Tällä hetkellä hän luotsaa alulle laittamaansa Break the Fight! -hanketta ja haluaa laajentaa sen valtakunnalliseksi. Hankkeen avulla on tarkoitus on juurruttaa kuntiin toimiva kiusaamisen vastainen toimintamalli.

- Tuli paljon hyväksyvämpi olo omaa erilaisuuttaan kohtaan. Oli uutta avautua asioista, joista ei ikinä puhu. Teidän esitys oli aivan uskomaton ja mä aloin itkemään monesti. Aloitan ensi viikolla street dancen, kiitos rohkaisusta. - Venla 14v. Pieksämäki

- Kaikista parasta oli se tunne kun me kaikki tehtiin yhdessä ja kaikki mitä meille opetettiin. - Myllypuron peruskoulun oppilas

 

Paikka:
Savoy-teatteri
Kasarmikatu 46-48
00130 Helsinki

Liput alk. 16 € Osta tästä.

Break the Fight - I was here!

* * * * * *
Taustaprojisoinnit ja musiikki nostattivat yhdessä tanssijoiden energian kanssa tunnelman konfettisateen lailla kattoon. - Katsojakokemus; Laura Heikkinen

Olen teoksissani usein käsitellyt vallan eri teemoja. Haluan Break the Fight! -hankkeen myötä tehdä jotain konkreettista etenkin tässä ajassa, jossa on tärkeää vaikuttaa lapsiin ja nuoriin positiivisella tavalla. Breakdance oli vaihtoehto väkivallalle New Yorkin Bronxissa - miksei se voisi olla sitä myös meillä Suomessa? -toteaa BTF! juhlagaalan pääjärjestäjä Arja Tiili.

Arja Tiilin Break the Fight- I was here! - vie eteenpäin breakdancen alkuperäistä väkivallan ja rasismin vastaista sanomaa. Tämä on esitys, joka jokaisen koulun tulisi tilata taistelussaan koulukiusaamista vastaan. - Jenny Jägerhorn, HBL 28.3.2015