Break the Fight! mukana Suomi 100 - ohjelmassa vuonna 2017

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan – hanke hyväksyttiin mukaan Suomi 100- ohjelmaan vuodelle 2017. Olemme erittäin iloisia tästä uutisesta ja kunniasta saada edustaa satavuotiasta Suomea hankkeemme toimintojen kautta. #Suomi100

Hankkeen äiti tanssitaiteilija Arja Tiili ja räppäri Mercedes Bentso ovat olleet kertomassa hankkeesta Yle:n Aamu TV:ssä ja useissa radiokanavissa. Ohessa linkki Aamu TV:n haastatteluun.

Break the Fight! Järjesti nuorten hip hop -tapahtuman kauppakeskus Isossa Omenassa 10.12. Ohjelmassa oli maksuttomia BTF! työpajoja ja esityksiä lapsille ja nuorille. Esiintymässä olivat DJ/beatboxaaja Isku, räppärit Mercedes Bentso, Seksikäs Suklaa ja BTF! breakdance battle. B-boy Gildrock ohjasi breikkipajan, Isku antoi beatboxauspajan, Mercedes Bentso veti Open Mic- tapahtuman ja legendaariset graffititaiteilijat Aleksi Vanninen ja Anssi Arte ohjasivat graffitipajan nuorille.

Tanssitaiteilija Arja Tiili juhli 25-vuotistaiteilijauhlaansa ja Break the Fight! kaksivuotista etappiaan juhlagaalassa 11.11. Savoy teatterissa. Juhlagaalan arvovaltaisina juhlavieraina olivat Tasavallan presidentti Tarja Halonen puolisonsa Professori Pentti Arajärven kanssa. BTF! Kummit lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto sekä breikin maailmanmestari b-boy Ätä aka Dennis Nylund pitivät arvokkaat puheet.

Illassa esiintyivät hip hop-kulttuurin huippuja kuten räppäri Paleface, nuorten suosiossa oleva tubettaja ja räppäri Arttu Lindeman, räppäri Mercedes Bentso, beatboxaaja Isku ja Break the Fight! breikkibattle; Too Much Underground vs. Floorphilia sekä queer musiikkiperformanssi iMi- Beats for Love and Respect! Nuorten suosima nettikoomikko Seksikäs Suklaa juonsi gaalan. Ohjelmassa nähtiin illan pääesityksenä tanssiteos Break the Fight – I was here! jota on tarkoitus kierrättää kunnissa ja kouluissa vuosien 2017-18 aikana yhdessä kiusaamisen vastaisten BTF! työpajojen kanssa.

Break the Fight! breikki-, beatboxaus/DJ- ja graffitipajoja on viety Vantaan nuorisovankilaan loka-joulukuun aikana. Kurssimuotoinen toiminta on otettu erittäin innokkaasti vastaan vankilanuorten keskuudessa.

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan – hanke vieraili syyskuussa Pieksämäellä ja Kulttuurikeskus Poleenissa, joka täyttyi ääriään myöten täyteen Etelä-Savon yläkoululaisista, jotka olivat tulleet katsomaan tanssiteosta Break the Fight – I was here!. Kahdeksalle kahdeksasluokalle teimme Break the Fight! breikkityöpajat onnistuneesti. Vierailu tehtiin yhteistyössä Itäisen tanssin aluekeskuksen ja Kulttuurikeskus Poleenin kanssa.

Kiitämme kuluneesta vuodesta 2016 ja toivotamme hyvää joulua ja rauhaisaa uutta vuotta 2017 kaikille!