Suomen Kulttuurirahasto jakoi vuosijuhlassaan 27.2. Arja Tiili Dance Companyn luotsaamalle Break the Fight! kiertue- ja mallinnushankkeelle merkittävän 150 000 euron apurahan vuosille 2017-18.

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan -hanke käynnistyi elokuussa 2014 ja on saavuttanut n. 3000 lasta ja nuorta kiusaamisen vastaisten esitysten ja työpajojen kautta lähinnä pääkaupunkiseudulla. Suomen Kulttuurirahaston apuraha mahdollistaa hankkeen esityksen Break the Fight - I was here! ja työpajojen kierrättämisen valtakunnallisesti Suomessa vuoden 2017-18 aikana. Hankkeessa tehdään arviointia, seurantaa ja raportointia BTF! mallinnuskonseptia varten, joka on mahdollista juurruttaa kuntiin kiusaamisen vastaiseksi malliksi kulttuuri- ja nuorisotyöhön.

Vuoden Teatteri- finalistiksi on valittu Arja Tiili Dance Company yhdessä KOM-teatterin, Kuopion kaupunginteatterin ja Riihimäen teatterin kanssa. Vuoden Teatteri 2017 -palkinnon saajan valitsee eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala. Apuna esiraadissa toimivat lisäksi Teatteri Telakan tuottaja Pertti Huovinen, Tanssin talo ry:n toiminnanjohtaja Hanna-Mari Peltomäki, Temen puheenjohtaja valosuunnittelija, lavastaja Kalle Ropponen ja STEFI:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Palkinto jaetaan Maailman Teatteripäivänä 27. maaliskuuta järjestettävässä Thalia-juhlassa Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Suomen Teatterit ry on jakanut Vuoden Teatteri -palkintoa ansioituneelle alan toimijalle vuodesta 1997 alkaen.

Arja Tiili Dance Company on koreografi ja tanssija Arja Tiilin luotsaama ryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia ja rohkeita teoksia. Ryhmän tuotannoissa yhdistyvät luovasti erilaiset etniset ja kulttuuriset taustat, monipuolinen osaaminen sekä taiteenlajit ja tyylit. Tanssitaiteilija Arja Tiili on laittanut alulle Break the Fight! -hankkeen vuonna 2014. Ohjelma taistelee breikkaamisen avulla koulukiusaamista vastaan antaen lapsille ja nuorille mahdollisuuksia tehdä, onnistua ja liikkua yhdessä.

Lisätietoja Arja Tiili Dance Companysta:

www.arjatiili.fi

Facebook: Arja Tiili Dance Co.

Twitter: https://twitter.com/Arjuli

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan

www.breakthefight.com

Facebook: Break the Fight

Instagram: https://www.instagram.com/breakthefight/

You Tube: Break the Fight