FREAK-A-ZO!

Koreografia Arja Tiili

Esiintyjät Kaisa Niemi, Esete Sutinen, Mickaël Stoeckel, Miikka Tuominen sekä Mr. Playbackboy a.k.a Laura Murtomaa.

Lavastaja Lotta Esko

Puvustaja Sanna Levo

Valosuunnittelija Tomi Suovankoski

Musiikki teokselle Kasperi Laine

Muu musiikki Rita Mitsouko, Katerine, Nine Inch Nails.

Valokuvat: Marko Mäkinen

Kesto: n.60 min

Tuotanto: Arja Tiili & Pain Productions ja Zodiak-Uuden tanssin keskus

Ensi-ilta 9.11.2007 Zodiak-Uuden tanssin keskus

"Freak-a-Zo! on rockfaabelinomainen matka epänormatiivisuuden maailmaan. Teos tutkii impulssejamme juhlistaa tavallisuudesta poikkeavaa, traagista pakkoamme vaatia sitä ja sitten demystifioida ja tuhota se. Siinä käsitellään normatiivisuuden ja epänormatiivisuuden kautta ajattelua, liikkumista, tahtoa ja 'järkeä'. Freak-a-Zo! tarkastelee tunteiden, havaintojen ja halujen roolien käyttäytymisessämme. Teoksen yhtenä teemana ovat pakkomielteet kuten kontrollipakko, erotomania ja epäonnistumisen pakko. 

Koreografi Arja Tiilin teoksille ominaiset piirteet, yllätyksellisyys, viittaukset populaarikulttuurin ilmiöihin ja absurdi musta huumori, ovat tässäkin teoksessa läsnä. Tiili käsittelee myös liikkeen rajoittamisen ja estämisen teemoja. “Miellän liikkeen ja liikkumisen vapauteen. Jos minulta vietäisiin mahdollisuus liikkua, riistettäisiin minulta myös vapauteni.”"

"Koreografi Arja Tiili on tunnettu rohkeudestaan tehdä eri tavalla. Hän yhdistelee sumeilematta tanssin lajeja, korkeaa ja matalaa, hyvää ja huonoa makua, mutta aina hänen teoksissaan on absurdi pohjavire... Parasta ja ehkä pelottavinta Tiilin maailmassa on sen oudon surrealistinen tunnelma. Se on kuin nykytanssiin siirrettyä David Lynchiä. Näyttämön kuvasto kumpuaa alitajunnasta ja pursuaa symboleja... Freak-a-zo! todella juhlistaa kaikenlaistaepänormatiivista käyttäytymistä. Sen käsittelytapa jo itsessäänkin sanoutuu irti kaikista normeista." (Jussi Tossavainen, HS 15.11.2007)

"Okonventionell tematik, teatraliska inslag och en god dos humor har redan länge kännetecknat Arja Tiilis verk. Väl så! På hennes föreställningar har man inga problem att hällas vaken, dramaturgin är välsmord och uppmärksamheten hålls fast vid de ofta färgstarka artisterna... Arja Tiili är en frisk fläkt i dansvärlden." (Tove djupsjöbacka, Hbl 11.11.2007)