Breikkaa koulukiusaamista vastaan!  Kampanjasivut: www.breakthefight.com

Breikkaa koulukiusaamista vastaan! Breakdance against school bullying!
#breakthefight

Kiusaaminen on iso ongelma kouluissa. Joka kymmenes oppilas tulee kiusatuksi. Uskomme, että jokaisella on oikeus saada olla rauhassa, keskittyä koulunkäyntiin ja oman elämän rakentamiseen. Tarkoituksena on sekä ehkäistä koulukiusaamista että antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus tehdä, onnistua ja liikkua yhdessä. 

Breakdance oli vaihtoehto väkivallalle sen syntysijoilla New Yorkin Bronxissa - miksei se voisi olla sitä myös meillä Suomessa? Arja Tiili on kehittänyt perus- ja ammattikoululaisille 13-28-vuotiaille suunnatun Oma Juttu-breakdance-työpajan, jossa käsitellään koulukiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä liikkeen ja yhdessä tekemisen keinoin. Samalla se on uusi työkalu kiusaamisen vastaiseen toimintaan. Uskomme, että breakdance vetoaa oivallisesti esimerkiksi poikiin ja oppilaisiin, jotka tarvitsevat vaihtoehtoisia itseilmaisun tapoja. Mottomme on: "Löydä sun Oma Juttu! On tärkeää löytää oma juttunsa vaikka ympäristö tarjoaisi toista mallia."

Pidämme kouluille breakdance-työpajan, esityksen sekä keskustelun. Puhumme koulukiusaamisesta ja omakohtaisista koulukiusaamisen kokemuksista tunnettujen katukulttuurin edustajien johdolla. Viemme kouluille väkivallattomuuden sanomaa. Kiusaaminen on aina väkivaltaa ja siihen pitää puuttua. 

Olemme vuosien 2014-18 aikana tavoittaneet lähes 6 000 nuorta ja haluamme laajentaa toimintaamme kiertuetoiminnaksi vuosina 2017-18 sekä juurruuttaa Break the Fight! mallin kaikkiin maakuntiin Suomessa.

Löydä meidät!

www.breakthefight.com

Facebook: Break the Fight

Instagram: breakthefight

 

 Haluatko tilata breaktanssityöpajan ja/tai esityksen kiusaamista vastaan omalle koulullesi? Ota yhteys:

Koreografi Arja Tiili: arja@arjatiili.fi    050-375 67 28

Kerro aina opettajalle, vanhemmalle, koulukuraattorille tai kouluterveydenhoitajalle jos sinua tai jotain toista kiusataan tai jos haluat päästä eroon omasta käyttäytymisestä kiusaajana. Opettajan velvollisuus on puuttua kiusaamiseen.

B-boy Heavy Haiku 

Oma Juttu-työpaja Myllypuron ylä-asteella 11.4.2014 b-boy Haikun kanssa. Kuva: Vanessa Riki

Oma Juttu-työpaja Myllypuron ylä-asteella 11.4.2014 b-boy Haikun kanssa. Kuva: Vanessa Riki

Flashmob Oma Juttu-breaktanssityöpajoihin osallistuneiden nuorten kanssa Narinkkatorilla 14.4.2014. Mahtava fiilis! Kuvat: Raisa Ranta

Flashmob Oma Juttu-breaktanssityöpajoihin osallistuneiden nuorten kanssa Narinkkatorilla 14.4.2014. Mahtava fiilis! Kuvat: Raisa Ranta