Break the Fight - Breaking Borders!

Demokratian leviäminen ja totalitarismin virus. Vihan tekeminen tuottavaksi. Globaali konflikti ja suurpalo. Kuolema ja automaatio. Ahdistus ja nykyaika.

Tulevat teokseni saavat inspiraationsa Günter Grassin Danzig-trilogiasta. Trilogiasta sykkeensä saavat kolme esitystä tullaan tekemään vuosien 2014-2018 aikana. Kaikkien esitysten teemoissa käsitellään valtaa eri näkökulmista suhteessa yhteiskuntaan ja yksilöön. Danzig-trilogia saa nimensä Gdanskista, Puolalaisesta kaupungista ja keskittyy mm. Saksan historiaan ja etenkin toisen maailmansodan aikaisiin ja jälkeisiin tapahtumiin. Minua kiehtoo Saksan historia, koska omat sukujuureni juontavat isäni suvun puolelta juuri Saksaan.

Ensimmäinen esitys on Peltirumpu (työnimi). Esityksen pohjatyötä alettiin tekemään kahden viikon mittaisessa työpajassa taiteellisen työryhmän kanssa lokakuussa 2013. Esityksessä käsitellään mm. omaan kehoon kohdistuvaa vallan käyttöä ja aikuiseksi kasvamisen problematiikkaa.

Miten post traumaattiset sotakokemukset vaikuttavat perheiden tunnedynamiikkaan?

Miten puhumattomuus ja vaikenemisen kulttuuri vaikuttaa lapsiin, aikuiseksi kasvamiseen ja meihin aikuisiin?

Miten omaan kehoon ja mieleen kohdistuva vallankäyttö on suhteessa yhteiskuntaan, jossa elämme?

Mitä meidän ruumiimme kertoo yhteiskunnasta jossa asumme?

Mistä koostuu itsenäisyys, integriteetti, minuus?

Peltirumpu kertoo tarinaa Oskar Matzerathista: lukossa oleva maanikko, itseluotu kääpiö, paranoidinen, yliluonnollisia kykyjä omaava, kostonhimoinen nero, langennut enkeli, miniatyyri tyranni, pakonomainen rummuttaja. Oskar on kaikkea tätä ja ei mitään näistä.

Ensi-ilta 22.9.2018  Kulttuuritehdas Korjaamossa Helsingissä.

Tanssijat: Taija "T-Flow" Hinkkanen ja Elena "Emko" Ruuskanen
Beatboxaus ja äänisuunnittelu: Yuri "Inkie" Obukhov ja Jere "Isku" Pehkonen
Valosuunnittelu: Eero Alava
Videot: Aino Suni
Räppäri: Mercedes Bentso
Konsepti ja ohjaus: Arja Tiili
Tuotanto: Arja Tiili Dance Company