SVORSKUOMI- Tanssiesitys pohjoismaisesta identiteetistä

Mitä tapahtuu kun suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen tapaavat saunassa?

Löyly höyryää, sauna on pieni ja klaustrofobinen. Mutta kun suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen siirtyvät avoimeen tilaan – pohjoismaiseen luontoon – muuttuu kommunikaatio heidän välillään.

Esityksen päämääränä on löytää ymmärrys siitä, mitä on pohjoismaalaisuus. Kolmen koreografin ja tanssijan yhteistyönä on syntynyt pohjoismaisen luonnon ja urbaanin miljöön, valon, sään, huumorin ja historian inspiroima esitys, jossa svensk, norsk ja suomi on yhdistynyt sanaksi Svorskuomi – kieleksi, jota työryhmä alkoi puhua. Esitys on suunnattu nuorille. Myymme esitystä ja esityksen oheen kuuluvaa työpajaa mm. kouluille ja festivaaleille.

Koreografit: Vilde Sparre (Norja), Arja Tiili (Suomi)  ja Åsa N. Åström (Ruotsi).

Tanssijat siinä järjestyksessä kuin he ovat olleet mukana projektissa vuosina 2010-13: Kari Skotnes-Vikjord/Anja Sunniva-Valseth/ Mari Wieberg Dæhli/ (Norja), Helena Lundqvist/Oskar Frisk/Sigge Modigh/Jacob Geira (Ruotsi) ja Olle Söderstöm (Ruotsi-Suomi), Elena Ruuskanen/Laura Lohi/ Minttu Pietilä (Suomi).

Musiikki: Olavi Virta (FI), Norsk kvad (NO), Jan Johansson (SV), Karl Gerhard (SV), Pekka Tuppurainen (FI), Kiila (FI), September (SV).

Kuvat: Vanessa Riki

Tuotanto: NordCC / Intomieliset ry., DansiT-Trondheim ja Stoa.

Kantaesitys 26.1.2013 Tukholmassa Scen 4:ssä. Esityksiä Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa vuoden 2013 aikana. 

Saimme rahoitusta projektillemme Nordiska Kulturfondenilta, Kulturkontakt Nordilta, Koneen säätiöltä, Kulturnämnden i Stockholm, Dansarena Nord-Hammerfestiltä, Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnalta sekä Fond för utövende kunstnere i Norge.